Yritykselle

DigiTalent Akatemia koulutusohjelma – Rekrytoi uutta osaamista yritykseesi!

DigiTalent Akatemia koulutusohjelman avulla voit löytää motivoituneen tekijän mukaan kehittämään olemassa olevia palveluita/tuotteita, tuotantoa tai liiketoimintaa, lisävahvistusta myyntiin ja markkinointiin tai henkilön luomaan jotain täysin uutta yritykseesi – kustannustehokkaasti!

Yrityksen toiminta- ja kilpailukyvyn ylläpitäminen tulee vaatimaan uudenlaista digitaalista osaamista ja ymmärrystä. DigiTalent Akatemia koulutusohjelma kasvattaa uusia osaajia  Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Kainuussa toimiviin yrityksiin.

Nyt on oikea aika olla yhteydessä ja kertoa teidän yrityksenne tarpeista! Me etsimme hakijoiden joukosta tarpeisiinne parhaiten sopivat esiarvioidut hakijat ja lopullinen valinta jää teille.

Koulutukset räätälöidään jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisesti työtehtävän mukaan, kouluttamassa mm. Sovelto ja Tieturi.

Koulutusohjelma rekrytointiväylänä

  • Säästää aikaanne: Ohjelmassa on mahdollista lähteä hakemaan tekijöitä omalla ilmoituksella, jolloin voimme hakea sopivia henkilöitä juuri teidän tarpeeseen. Huolehdimme esivalinnasta satojen hakijoiden joukosta ja ehdotamme teille sopivimmat, evaluoidut hakijat. Pääsette haastattelemaan haluamanne ehdokkaat henkilökohtaisesti ja lopullinen valintapäätös jää teille.
  • Vähentää riskejä: Sitoutuminen ohjelmaan tapahtuu vasta jos/kun teille löytyy osaaja, jonka kanssa haluatte aloittaa yhteistyön. Valitsemanne henkilö työskentelee ohjelman ajan yrityksessänne 3-6 kk:n koulutussopimuksella ja saa asiantuntijoiden pitämän ainutlaatuisen henkilökohtaisesti räätälöidyn koulutuksen. Ohjelman päättyessä teillä on valmiiksi perehdytetty, laadukkaalla koulutuksella varustettu osaaja, jonka voitte palkata työsuhteeseen tietäen ja tuntien henkilön persoonan ja suoriutumisen tason.
  • Rekrytoinnin kustannukset ovat pienet: Edullisten koulutuskustannusten lisäksi yrityksen hoidettavaksi tulee mahdollisiin työ-tai koulutusmatkoihin liittyvät matka- ja majoituskorvaukset. Lakisääteiset vakuutukset hoitaa Saranen Consulting ja muita sivukuluja ei osallistujista ohjelman aikana tai rekrytoinnin yhteydessä ole tiedossa. Edullista, eikö totta?

Ota yhteyttä!

Jenna Susimaa, 050 597 7704, jenna.susimaa@saranen.fi

Hae nyt »
Yhteistyössä
Kuva: kumppani FEC
Ota yhteyttä!
Jenna Susimaa
Projektipäällikkö
050 597 7704

”Koulutusohjelman kautta pois pätkätyöputkesta”

Pieneltäkin paikkakunnalta voi löytää mielenkiintoisen työpaikan koulutusohjelman avulla. Mikkeliläinen Henri Ehrnrooth löysi DigiTalent Akatemian avulla työn, josta on hyötyä urakehityksenkin kannalta.

Lue Henrin uratarina.

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

Nykyisiä ja aikaisempia yhteistyöyrityksiä

Osallistujien kokemuksia

Ohjelman avulla sain uralleni halutunlaisen muutoksen.

"Työskentelin 14 vuotta ohjelmistokehityksessä. Kun lähdin tavoittelemaan uutta suuntaan uralleni, koulutusohjelma auttoi minut tavoitteeseeni. Ohjelman avulla sain erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamistani ja saada uudenlaista toimialaosaamista, ja pääsin haasteellisiin ja vastuullisiin tehtäviin, joissa myös aiemmasta kokemuksestani on hyötyä. Minun omat tavoitteeni sekä Enfo Zender Oy:n tarjoamat mahdollisuudet kohtasivat ja ohjelman koulutukset tukivat hyvin uusia työtehtäviäni. Suosittelen ohjelmaa pitkän kokemuksen omaaville henkilöille, jotka haluavat muutosta nykyisiin työtehtäviinsä. Kannattaa lähteä rohkeasti tavoittelemaan uutta suuntaa uralleen!"

 

Juha Savolainen
Ohjelmistoasiantuntija
Enfo Zender Oy

 

Yritysten kokemuksia

Nopea ja joustava tapa rekrytoida

”DigiTalent Akatemian koulutusohjelma on nopea ja joustava tapa saada yritykseen sopivia työntekijöitä. Työntekijä pääsee puolen vuoden ajaksi näyttämään omaa osaamistaan ja työotettaan ja saa samalla käsityksen siitä, mitä Mipro tekee ja osaa. Tällainen rekrytointimalli tukee erinomaisesti työssä oppimista. Räätälöidyillä asiantuntijakoulutuksilla voidaan täydentää osaamista tai päivittää tietoja. Työntekijän asenne on meille tärkeä, ei pelkästään se, mitä hän tällä hetkellä osaa. Olemme palkanneet useamman henkilön ohjelman kautta, ja he ovat kasvaneet tehtävien mukana ja edenneet Mipro-urallaan.”

”Saranen on meille kumppani osaajien etsinnässä; yhteydenpito sujuu mutkattomasti ja koulutusohjelmaan osallistuvat saavat tukea ja neuvoja ohjelman aikana.”

Mipro Oy
Kati Riittinen

HR Manager